Over ons

Welkom bij Kwekerij het Lutterveld, gevestigd in het schilderachtige Schuinesloot, een idyllisch dorpje tussen Hoogeveen en Hardenberg. Bij ons familiebedrijf draait alles om het behoud en de transformatie van oude fruitbomen. We zijn gespecialiseerd in het rooien en verplanten van deze historische parels, die voorheen deel uitmaakten van de rijke fruitteeltgeschiedenis. Bij Kwekerij het Lutterveld vinden deze oude bomen een nieuw thuis, waar ze de prachtige, authentieke uitstraling behouden waar ze om bekend staan.

Het begon in 1961

Onze geschiedenis begint in 1961, toen onze grootouders, Johan en Thijsje Luijmes, vanuit Barneveld naar Schuinesloot trokken. Hier begonnen ze een gemengd bedrijf en vestigden zich in de karakteristieke boerderij aan de Schuineslootweg. In 2010 werd de fakkel van het familiebedrijf overgenomen door de derde generatie: Eva en Stefan Luijmes. Met een diepgewortelde passie voor de natuur en een visie om de pracht van oude fruitbomen te behouden, richtten zij Kwekerij het Lutterveld op.

Gegarandeerd

Het rooien en verplanten van monumentale oude fruitbomen vergt zorgvuldige planning en expertise. Het is immers geen alledaagse taak om een boom van vijftig jaar of ouder te verplaatsen! Bij Kwekerij het Lutterveld geloven we in een doordachte aanpak die resulteert in bomen die met garantie herplant kunnen worden.

Het eerste jaar na het verplanten is cruciaal. De bomen hebben dan extra zorg nodig om zich goed te vestigen op hun nieuwe locatie. Naast voldoende water is ook de juiste bemesting essentieel. We begrijpen dat het voor veel mensen lastig is om de behoeften van een boom in te schatten. Daarom begeleiden we elke klant met tips om de fruitbomen in optimale conditie te houden. Indien gewenst, bieden we ook professionele snoeiservices in de jaren die volgen.